Cooperare intre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Angliei

In aceste zile, a avut loc o sesiune a Comitetului de Coordonare pentru Cooperare între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Angliei. La sesiune a luat parte si Mitropolitului Ilarion, presedintele Departamentului de Relatii Externe al Bisericii Ruse, aflat in vizita la Londra.

Cei prezenti au discutat despre cooperarea dintre cele două Biserici, cum ar fi pregatirea studenților din Biserica Rusă în universitățile din Marea Britanie. Partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a primi elevii britanici în școlile teologice ale Bisericii Ortodoxe Ruse, cum ar fi Scoala de Studii Postuniversitare Sfinții Chiril și Metodiu.

De asemenea, au mai fost discutate perspectivele cooperarii în schimbul de pelerini, cu organizarea vizitelor grupurilor de britanici in locurile sfinte ale Bisericii Ruse.

Membrii comitetului de coordonare au acordat o mare atenție situației creștinilor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. După întâlnire, Episcopul Richard Chartres de Londra a organizat un prânz în onoarea delegației ortodoxe rusesti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.