Presedintele Ugandei semneaza legea anti-gay. SUA isi va revizui pozitia

Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a semnat in urma cu o zi o nouă lege, care impune sancțiuni dure persoanelor gay, sfidând protestele venite din partea grupurilor occidentale pentru drepturile gay. Noul proiect de lege ii pedepsește pe cei care infaptuiesc astfel de acte, pana la închisoarea pe viață.

Conform unui raport Reuters, citat de VoR, oficialii au izbucnit în aplauze puternice in momentul in care Presedintele Yoweri Museveni a semnat proiectul.

Organizațiile gay și de lesbiene din Africa se tem de efectul pe care l-ar putea avea legea anti-gay in jurul Ugandei și în alte părți ale continentului pe care societatea vede homosexualitatea ca fiind nefireasca.

Un înalt oficial al administrației Obama, a afirmat că Statele Unite ar putea revizui relațiile SUA cu Uganda, dacă se promulga legea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Washingtonul este unul dintre cei mai mari sponsori ai Ugandei, trimitandu-i mai mult de 400 de milioane de dolari pe an, în ultimii ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.