Smogul pare sa fie un scut pentru China, in fata primelor arme cu laser ale Marinei SUA

În conformitate cu o alertă de grad înalt privind poluarea si nivelul ridicat de smog din Beijing, toate fabricile importante, fie ar trebui să își înceteze activitatea, fie sa isi reducă motoarele cu până la 30%. Toate școlile și grădinițele ar trebui să-si anuleze orice activitate în aer liber; oamenii ar trebui să încerce să rămână in casa și, în cazul în care sunt nevoiti sa iasa, ar trebui să poarte o mască.

Cu toate acestea, smogul pare sa reprezinte si un avantaj pentru China. Într-un moment in care Marina Americană se pregătește sa implementeze prima armă cu laser asupra Chinei, unii experti tind să creadă că chinezii au, practic, de gând, să utilizeze smogul ca cea mai bună apărare împotriva acestei arme.

Această posibilitate a fost declarata de un cercetător, citat de VoR, într-un interviu acordat recent televiziunii de stat. Amiralul de Marina, Zhang Zhaozhong, expert militar la Universitatea Națională de Apărare, a declarat într-un interviu pentru Haixia Liangan, in programul CCTV: “În condițiile în care nu există smog, o armă cu laser poate trage la o distanta de aproximativ 10 km. Atunci când există smog, ea trage doar la un kilometru”.

Zhang a comentat ca, cu cat unitatile PM ale particulelor de smog sunt mai mari (diametrul particulelor, în micrometri), cu atat mai greu va fi pentru lasere sa detecteze un obiect.

Inițial, arma cu laser este proiectată pentru a trage in drone (aparate de zbor, fără pilot la bord, ghidate de la distanță) și ambarcațiuni mai mici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.