publicat în: Arhivă

Germania si Israelul, impotriva amenintarii nucleare iraniene si a trezirii islamice in Europa

Cancelarul german Angela Merkel a vizitat Israelul, pentru consultări comune ale Cabinetelor Israelian si German (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Cand a venit vorba despre Iran, Merkel a declarat ca, un punct foarte important aici, este acela ca Iranul reprezintă o amenințare pentru Europa, ceea ce este corect în mod obiectiv, pentru că iranienii construiesc rachetele intercontinentale pe care intenționează să le doteze cu focoase nucleare”, a declarat pentru radioul Vocea Rusiei, Dr. Eldad Pardo, de la Institutul de Cercetare pentru Promovarea Păcii Harry S. Truman, din Israel.

“Iar dacă cineva citește ziarele iraniene și declarațiile, în special ale Liderului Suprem, ele au foarte mari implicatii în ceea ce ei numesc trezirea islamică în Europa, incat Europa sa devina un stat islamic”.

“Doar cu câteva zile în urmă, șeful revoluționarilor Quds Force, care reprezinta Forta Garzilor Internationale, Qasem Soleimani, a vorbit despre Spania și despre expulzarea musulmanilor după Reconquista, în 1492, ceea ce înseamnă că el vede în continuare Spania ca parte a unui domeniu islamic”, a mai spus Pardo, pentru VoR.

“Aș spune, în primul rând, că aceasta este o vizită importantă pentru ambele țări, care au relații foarte puternice de multe decenii, pe fondul Holocaustului și persecutarii evreilor, din Al Doilea Război Mondial. Germania și Israelul au diferențe de opinie, atunci când vine vorba despre procesul de pace cu palestinienii, chiar dacă acum se pare că Guvernul Israelian si-a schimbat politica. Credem că unele rezultate vor veni în curând”, a inchieta acesta.

Angela Dorothea Merkel, născută Kasner la 17 iulie 1954, in Hamburg, Germania, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție in ziua de 22 noiembrie 2005, de către Bundestag, Parlamentul German, realeasă la 28 octombrie 2009 si 17 decembrie 2013. Tatăl Angelei Merkel este pastorul luteran Horst Kasner.