Sri Lanka: un pastor si sotia sa, batuti de calugarii budisti

O mulțime mare de oameni, condusa de călugări budiști, i-a atacat pe un pastor și pe soția sa, în provincia Centrala Sri Lanka, pentru ca au incercat sa-si apere dreptul de a se inchina, conform unui raport Release International.

Unsprezece călugări din organizația naționalista extremista Bodu Bala Sena sau Forța Budista (BBS), s-au aflat in fruntea celor aproximativ 250 de săteni care au luat cu asalt casa pastorului Bisericii Sfintei Familii, din Asgiriya, Districtul Kandy, in aceste zile. Ei le-au cerut celor doi sa nu mai organizeze slujbe de inchinare.

Când pastorul și soția sa au protestat, ei au fost târâti afară și atacati. Ulterior, un lider senior al BBS i-a adunat pe săteni în fata casei acestora și i-a avertizat împotriva unor astfel de “trădători”. El a amenințat ca va aplica același tratament oricarui sătean va sustine cultul creștin.

Călugării budiști au procedat la fel si cu sătenii din Warakapola, provincia Sabaragamuwa, cerandu-le să nu-l sprijine pe pastorul bisericii locale. Semnatarii unei petiții a pastorului, destinata apărarii dreptului său la cult, au primit amenințări.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.