Ianukovici a primit protectie in fata extremistilor, din partea autoritatilor ruse

Președintele ucrainean demis, Viktor Ianukovici, le-a cerut autorităților Ruse protectie, si a primit-o. Ulterior, Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a programat organizarea unei conferințe de presă in Rusia – Rostov-pe-Don, astazi, la orele 17:00 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Potrivit Interfax, care a citat un oficial rus, care a dorit să rămână anonim, cererea lui Ianukovici a fost aprobata.

Într-o adresa catre poporul ucrainean, citata de Interfax, Ianukovici susține că se teme pentru siguranța sa și a asociaților săi”. “Există pericolul pedepsirii mele și a asociaților mei”, a scris el. “Sunt obligat să solicit autorităților ruse, să-mi ofere protecție fata de acțiunile extremiștilor”.

Unde se afla Ianukovici, este inca un mister la aceasta ora, de cand acesta a parasit Kievul, pe 21 februarie. Între timp, el a fost pus pe lista celor cautati la nivel internațional, împreună cu ex-ministrul de Interne Vitaliy Zakharchenko (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Rada Ucrainei a decis să solicite Curții Internaționale de Justiție de la Haga sa-i judece pe Ianukovici, Zakharchenko si o serie de alti înalți oficiali, pentru “crime împotriva umanității, în timpul protestelor pașnice de la Kiev, din perioada 30 noiembrie 2013 – 22 februarie 2014”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.