Biserica din Ucraina, atacata violent: declaratia Consiliului Superior al Bisericii Ortodoxe Ruse

Consiliul Superior al Bisericii Ortodoxe Ruse a emis o declarație cu privire la amenințarea cu violențe împotriva Bisericii canonice din Ucraina.

“În ultimele zile am asistat la amenințări deschise, împotriva altarelor din Ucraina, venerate de către credincioșii ortodocși din întreaga lume și încredințate Bisericii Ortodoxe canonice.

Asupra Lavrei Pesterilor din Kiev și a celei din Poceaev, au existat provocări radicale. Conducerea eparhiala din Sumy, a fost amenințată cu atacuri.

Facem apel la toți creștinii ortodocși din Ucraina, indiferent de preferințele lor politice, sa nu permita nicio încălcare a altarelor lor. Multumim celor care s-au ridicat deja in apararea bisericilor și mănăstirilor, împiedicând ca acestea sa fie profanate și rupte de Biserica adevărată.

Inaltand rugăciunile noastre pentru incetarea diviziunilor din cadrul poporului ucrainean. amintim ca drumul spre pacea civilă în Ucraina exclude orice conflict religios, orice discordie între zidurile bisericilor și mănăstirilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.