Mii de Mosi Craciuni, la cursa anuala “Santa Run”, in Grecia

Primul an al cursei anuale “Santa Run” a strans laolalta 400 de Mosi Craciuni. Anul trecut, 1.500 de Mosi Craciuni au participatm iar in acest an se speră să se ajungă la 3.000. Acesta este numărul celor care se vor aduna pe 27 decembrie, pentru a acoperi o distanță de 3.5 kilometri, prin centrul istoric și zona de cumpărături din Chania – al doilea oras ca marime din Creta, Grecia. Singurul lor scop este strangerea de fonduri pentru copiii cu probleme de sănătate.

“Santa Run” este un eveniment festiv și de caritate, organizat asemenea unor evenimente similare din alte orașe ale lumii, care au loc în fiecare an în luna decembrie. Cursa ii obliga pe participanți sa poarte costume de Moș Crăciun, iar magazinele le ofera alergatorilor băuturi răcoritoare, desi mai degraba sub forma de bere decat de apă.

Santa Run a devenit, deci, unul dintre evenimentele cele mai originale și interesante din calendarul cretan. Pana la derularea evenimentului, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.