Sute de inchinatori, in Marea Britanie, la Lemnul Sfintei Cruci sosit din Ierusalim

Sute de persoane au venit la Biserica Sfântului Pantelimon și a Sfintei Paraschevi, din Kenton, Marea Britanie, pentru a atinge o bucatica din Lemnul Sfintei Cruci pe Care a fost rastignit Mantuitorul.

Fragmentul din Sfanta Cruce a sosit din Ierusalim ieri dimineata (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in conditii de stricta securitate, in Biserica Sfântului Pantelimon și a Sfintei Paraschevi din Kenton.

Pe tot parcursul zilei, preotii au oficiat o serie de slujbe speciale, închinătorii atingand, sarutand și rugandu-se in fata Crucii.

Preotul paroh al bisericii din Kenton Lane este Pr. Anastasios Salapatas. Reprezentanții Bisericii din întreaga țară au venit să vadă fragmentul din Sfanta Cruce. Printre acestia s-a numarat si Marios Minaides, președintele Asociației Comunităților Grecești din Marea Britianie.

Un credincios roman, Marius Ionescu, conform Harrow Times, venit impreuna cu soția și fiul său la biserica, pentru a atinge obiectul sfant, a declarat:

“Este cel mai sfânt obiect din lume – acest cuvânt, “sfânt”, nu este nici macar suficient pentru a-l descrie. Sa atingi Ceva pe care Iisus Insuși l-a atins – este ca și cum am L-ai atinge chiar pe Iisus. Este o mare oportunitate în viața mea – sunt foarte fericit”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.