Concert de colinde romanesti, in capitala Norvegiei

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat duminică, 8 decembrie 2013, în mijlocul românilor din capitala Norvegiei.

Cu acest prilej, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia românească din Oslo, păstorită de preotul Marius Alin Țeican. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral ”Credo”al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, condus de tânărul Florin Lache, dupa cum ne informeaza reprezentantii Episcopiei.

În pofida viscolului și ninsorilor abundente, credincioșii români din sud-estul Norvegiei au înfruntat capriciile iernii polare și au participat la Sfânta Liturghie Arhierească, unii dintre ei deplasându-se de la mari distanțe pentru a se spovedi și cumineca cu Sfintele Taine, înainte de Marele Praznic al Nașterii Domnului.

La slujbă a fost prezent și Excelența Sa Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei. Preasfințitul Macarie a tâlcuit Evanghelia care s-a citit la Liturghie și i-a îndemnat pe credincioși să înmulțească rugăciunea și postirea, să se spovedească și să se cuminece, pentru a face sălaș lui Hristos în ieslea sufletului, la această prăznuire a Întrupării Sale.

Grupul coral ”Credo” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a susținut un concert de colinde, atât în biserica parohiei românești din Oslo, cât și în alte instituții culturale din capitala Norvegiei, aducând prin colindă bucuria și pacea Crăciunului, dupa cum ne mai informeaza Episcopia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.