12 maici ortodoxe rapite in Maaloula: declaratia Adunarii Interparlamentare a Ortodoxiei

Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei (foto: sigla) a emis o declaratie cu privire la răpirea maicilor din Maalula (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). În declarație se menționează:

Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei, cu indignare puternica si profunda îngrijorare, a aflat despre un nou atac brutal intreprins împotriva creștinilor din Siria, de către grupurile extremiste radicale armate musulmane, si în special despre răpirea maicilor din Mănăstirea Grec-Ortodoxă Sfanta Tecla din orașul Maaloula și luarea lor fortata ca ostatice.

Brutalitatea acestei acțiuni este agravată de inocenta maicilor, de istoricitatea mănăstirii și de serviciul său social, precum și de faptul că a avut loc la șapte luni după ce aceleași forțe i-au răpit pe Mitropolitul Paul de Alep și Marcu al Bisericii Iacobite Siriene (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei:

– condamnă cu fermitate această acțiune penală;

– își exprimă profunda îngrijorare și indignare față de noua barbarie;

– reafirmă solidaritatea deplină cu creștinii din Siria și Orientul Mijlociu ca întreg;

– solicita ca toate părțile sa respecte lacasurile de cult, instituțiile religioase și pe creștini;

– invită guvernele din țările membre IAO să condamne această acțiune care amenință cu dispariția creștinilor prezenti în regiunea vastă a Orientului Mijlociu și sa foloseasca toate mijloacele pentru a-i elibera pe cei care au fost răpiți.

Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei este un organism inter-parlamentar ai cărui membri sunt delegați parlamentari din Albania, Armenia, Belarus, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Federația Rusă, România, Serbia, Slovacia, Ucraina, precum și grupuri de deputați din Australia, SUA, Asia și Africa.

Președintele IAO este S.A. Popov, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, iar secretarul general este A. Nerantzis, din Grecia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.