Casatorii gay, fara constrangeri? UE dezminte faptul ca ar exercita presiuni asupra tarilor membre-

Un înalt oficial al UE a negat că Uniunea Europeană ar face presiuni asupra Ucrainei, pentru ca tara sa legalizeze ‘căsătoriile’ intre persoane de același sex, în schimbul semnarii unui acord de asociere (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Nu există astfel de cereri. Nu este vorba sa devenim mai toleranti, in primul rând, față de minoritățile sexuale. Vorbim despre rezolvarea problemei discriminarii, ca întreg”, a declarat ambasadorul UE în Ucraina, Jan Tombinski, într-un interviu acordat publicatiei Zaxid.

Comentând pe marginea declarației anterioare a Primului Ministru al Ucrainei, Nikolai Aazarov (foto – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Tombinski a declarat: “În Uniunea Europeană nu există principii generale cu privire la modul abordarii problemei căsătoriilor gay. Adevarul este ca acesta este un domeniu în care fiecare țară isi alege calea sa și isi face propriile sale legi, separat, pe acest subiect”, a mai garantat Tombinski.

Un sondaj de opinie al GfK Ucraina constata ca 95% dintre ucraineni se declara împotriva ‘căsătoriilor’ intre persoane de același sex. 79.4% dintre respondenti, cu varste de peste 16 ani, au spus că sunt împotriva relațiilor sexuale netradiționale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.