Saturday 16 november 2013

Sexual abuse: raportul anchetei parlamentare a statului Victoria, depus in Parlament

In aceste zile, raportul de anchetă parlamentară a statului australian Victoria, în materie de abuz sexual, a fost depus în Parlament. Acesta conține o serie de recomandări, care vor fi luate în considerare de către guvernul de stat.

Arhiepiscopul de Melbourne, Denis Hart, a salutat raportul: “Speranta noastra este ca ancheta și recomandările sale sa ajute la vindecarea celor care au fost abuzați”, a spus el într-un comunicat.

El a recunoscut eșecurile Bisericii Catolice in acest sens: “Este cea mai mare trădare a încrederii, din viața mea, în Biserica Catolică”, a spus el.

“Sunt pe deplin de acord că liderii Bisericii au făcut greșeli teribile”, a continuat acesta să spună. “Ele sunt imposibil de apărat. Știm că suferința pe termen lung, a victimelor și a familiilor acestora, continuă. În numele Bisericii Catolice din Victoria, imi cer scuze din nou pentru aceste eșecuri, inaintea victimelor si familiilor lor, cat și a comunitatii”.

Noul-ales Prim-Ministru australian, Tony Abbott, a fost rugat să comenteze asupra raportului, acesta sustinandu-l pe Cardinalul Pell – acuzat ca ar fi incetinit acest proces, fara sa reuseasca sa gestioneze in mod corespunzator problema abuzurulor sexuale – afirmand despre el ca este “un om fin, un mare om al Bisericii”. Cardinalul Pell a fost primul “cleric senior care a luat în serios această problemă”, a afirmat el.

Abbott a deplâns abuzurile care au ruinat viața oamenilor, dar, de asemenea, a subliniat că problema a depasit Biserica Catolică, implicand multe alte instituții.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.