Sankt-Petersburg: Religie, Stiinta si Societate – Roger Trigg

In aceste zile, celebrul filozof și sociolog religios Roger Trigg, profesor la Universitatea Oxford, a sustinut un seminar în cadrul celei de a treia sesiuni a proiectului initiat de Institutul pentru Studii Avansate Sfinții Chiril și Metodiu, intitulat “Religie, Stiinta si Societate”.

Evenimentul a avut loc la Academia Teologică din Sankt-Petersburg.

În cadrul seminarului, participanții, dintre care majoritatea sunt parte a proiectului de cercetare in grup, au discutat despre temele “Este posibila privatizarea religiei?”, “Statul trebuie să fie neutru în materie de religie?”, “Libertatea religioasă într-o societate seculară”.

In aceeasi perioada, la Universitatea Națională din Sankt Petersburg, Pr. Roger Trigg a mai susținut o prelegere publică pe tema “Religia este fireasca”. După conferință, profesorul Trigg a răspuns întrebărilor din public.

in acest week-end, profesorul Trigg a tinut inca o prelegere, la Academia Creștină Rusă de Stiinte Umaniste.

Proiectul “Religie, Știință și Societate”, care durează trei ani, este organizat de către Institutul de Înalte Studii Sfinții Chiril și Metodiu, în parteneriat cu Comisia Sinodala Biblică și Teologică și Societatea Anglo-Americana a Filosofilor Crestini, cu sprijinul Fundației John Templeton.

În această perioadă, cinci oameni de știință și specialiști în domeniul sociologiei și filosofiei, teologiei contemporane, dialogului dintre știință și religie conferentiaza în Rusia, Ucraina și Belarus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.