Monday 7 october 2013

Cu episcopul lor in frunte, pe Drumul Crucii, sus pe Dealul Orlestiului. Binecuvantarea strugurilor si – procesiune (album foto)

Credincioşii localităţii vâlcene Orleşti au trăit ieri o intensă bucurie duhovnicească, in mijlocul fiind prezent PS Părinte Emilian Lovişteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Prezenţa Preasfinţiei Sale a fost prilejuită de manifestările religioase dedicate viticultorilor şi agricultorilor orleşteni, conform informatiilor transmise de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Evenimentul a debutat la orele 15.30, la biserica parohială „Sfântul Nicolae” a Parohiei Orleşti I cu slujba Vecerniei cu Litie săvârşită de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După slujbă a fost oficiată sfinţirea locului unde se va ridica un nou Centru Social în incinta curţii parohiale.

De la orele 17.00, întreaga adunare, cler şi credincioşi, a pornit în Pelerinaj cu icoana „Sfinților Voievozi” pe traseul Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Orlești II, prin satul Orleştii de Sus, până în Dealul Orleștiului, unde este amplasată Crucea ridicată în memoria viticultorilor şi agricultorilor din localitate.

Aici a fost rostită o ectenie cu cereri speciale şi o rugăciune, după care Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a binecuvântat roadele viei.

La manifestările religioase din comuna Orleşti au participat oficialităţi, preoţi, profesori, oameni de cultură și numeroşi credincioși din parohie şi din localităţile învecinate.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile