Calimanesti-Caciulata: de trei ani, 50 de elevi se pot bucura de o masa calda si de haine pentru iarna

La parohia Călimănești I din orașul stațiune Călimănești-Căciulata, odată cu începerea noului an școlar, s-a reluat pentru al treilea an consecutiv un program social ce constă în sprijinirea elevilor cu posibilități reduse de la Școala Generală „Şerban Vodă Cantacuzino”, conform informatiilor transmise de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

La acest proiect propriu al parohiei, derulat în parteneriat cu școala sus amintită, sunt înscriși aproape 50 de elevi din clasele I–VIII ai şcolii din localitate care provin din familii cu greutăţi financiare şi cu o stare socio-familială deosebită din orașul Călimănești nu numai din parohie.

Cu implicarea şi sub supravegherea preotului paroh Emanoil Neţu şi sub directa coordonarea a preotului Ilie Ceapă la care s-au alăturat doamnele din Comitetului parohial şi toţi credincioșii din parohie le este oferită elevilor o masă caldă săptămânală şi, după posibilităţi, rechizite şi haine pentru sezonul rece.

„Anul acesta s-a reușit prin implicarea oamenilor de bine ai parohiei să se ofere încă o masă caldă săptămânală într-un spațiu bine amenajat şi în cele mai bune condiţii pentru cei mai mici dintre credincioșii din localitate.”, a spus Părintele Ilie Ceapă, preot slujitor la Parohia Călimăneşti I, dupa cum ne mai informeaza Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.