Cricket: Vaticanul isi lanseaza propriul club de cricket, international

Consiliul Pontifical pentru Cultură a anuntat instituirea unui club de cricket propriu al Vaticanului, care va atrage jucători din țări din întreaga lume vorbitoare de limba engleza, pentru care acest sport rămâne extrem de popular.

Lansarea vine ca parte a unui program mai amplu de inițiative sportive (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), urmand sa fie prezentata la modul oficial abia la la o conferință de presă de marțea viitoare, 22 octombrie (pana atunci, permitem ca informatia sa ramana postata pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente).

Echipa Vaticanului va fi, în principal, constituita din preoți și seminariști care au jucat cricket în țările lor de origine și sunt dornici să păstreze obiceiul si la Roma.

Organizatorii prevăd unele perspective interesante, ecumenice și interreligiose, pentru acest club și sunt, de asemenea, în căutarea unor surori religioase interesate de formarea clubului feminin.

Forța motrice din spatele acestei idei este ambasadorul australian la Vatican, John McCarthy, un jucător pasionat el însuși și fost membru al Sydney Cricket Ground Trust.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.