Bulgaria: arheologii au descoperit o crama din secolul V inainte de Hristos

Arheologii din orașul bulgar la Marea Neagra, Nessebar, au dezgropat o vinarie antica, despre care se crede că datează din secolul al V-lea înainte de Hristos.

Peste 30 de vase destinate depozitarii vinului au fost descoperite în timpul săpăturilor din peninsula de nord Nessebar, conform Aneliei Bojkova, director al sit-ului.

“Au existat două structuri, care s-au distrus în timp, dar pivnița subterană a rămas”, a declarat Petya Kiashkina, director al Muzeului Antic Nessebar.

“Aceasta descoperire ne arata cele mai vechi urme ale civilizației de pe peninsula. Este vorba de perioada imediata după colonizarea greacă și crearea Mesambriei”, adaugă Bozhkova, conform publicatiei Novinite.

Vasele vor fi restaurate și expuse la Muzeul Nessebar.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.