Targul International de Carte din Tunis, concentrat pe textele religioase

Târgul Internațional de Carte din Tunis s-a deschis ieri dimineață, în mijlocul provocarii tipice sectorului publicatiilor arabe: alegerea între piața înfloritoare a textelor religioase și riscul incursiunii în domenii alternative, cum ar fi politica internațională.

Zeci de expozanti participa, in cea mai mare parte din țări arabe – Senegalul, în calitate de invitat de onoare – cu o mare varietate de teme religioase. Coranul, de exemplu, este prezentat în zeci de variante, de la ediții microscopice conținute în mici casete de metal (folosite in farmece aducatoare de noroc), pana la cele mai mari, legate în piele și care pot fi transportate în mape sau in buzunarele pantalonilor. Apoi, mai există, de asemenea, cele bogat ilustrate, cu inscriptii de aur și argint.

Textele religioase sunt, astfel, publicate pentru toate bugetele și toate nivelurile de cunoaștere, deoarece alături de Coranul oficial, mai există si unele cu comentarii apartinand unor savanți, cu puncte de vedere diferite.

Exista, de asemenea, scrieri ale altor religii, cum ar fi si o carte care reconstituie istoria descoperirilor si analiza Pergamentelor sul din Qumran (vezi ARHIVA).

Conform agentiei Ansa, ca de obicei, Târgul de Carte din Tunis include, de asemenea, editori europeni, cum ar fi cei din Franța și Belgia, cu numeroase texte legate de problemele Uniunii Europene și globalizare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.