Decesul Arhiepiscopului Gabriel de Comane

Arhiepiscopul Gabriel de Comane, fost episcop al parohiilor Arhiepiscopiei de Tradiție Rusă din Europa Occidentală și Exarh al Patriarhului Ecumenic, s-a mutat la Domnul, ieri, la Maastricht (Olanda), la varsta de 67 de ani, după o boală îndelungată.

El s-a aflat la conducerea Arhiepiscopiei parohiilor de tradiție rusă din Europa Occidentala, cu sediul la Paris – cu statut de autonomie internă in cadrul Patriarhiei Ecumenice, in perioada mai 2003 – ianuarie 2013.

Membru al Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța (AEOF), acesta a fost și rector al Catedralei Sf. Alexander Nevsky, din Paris, și rector al Institutului de Teologie Ortodoxă Sf. Serghie, care depinde de Arhiepiscopie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.