Tensiune si haos in Tunisia. Lider salafist, arestat si eliberat imediat

Dupa o zi tensionată, haotica, în Tunisia, unde un lider jihadist a fost arestat doar pentru a fi eliberat ceva mai tarziu, Premierul Ali Laarayedh (foto) părea aproape sa demisioneze, conform agentiei Ansa. Decizia a fost afirmata printr-o scrisoare, în care el se arata de acord să demisioneze. Cu toate acestea, joi seara, Laarayedh spunea că va părăsi sediul numai în cazul în care noua Constituție, la care lucreaza de doi ani de zile, va fi aprobata, aducand cu sine o lege mai bună electorala.

Între timp, ieri dimineata, în Sidi Ali Ben Aoun (loc in care șapte ofițeri ai Gărzii Naționale au fost recent uciși) Al-Khatib Al-Idrissy a fost capturat, pentru faptul ca este lider al salafistilor jihadisti tunisieni și lider spiritual al Ansar al-Sharia, un grup care a fost scos in afara legii, pentru acte de terorism. Al-Idrissy a fost eliberat, insa, la orele amiezii.

Un incident mai grav a avut loc in aceeasi după-amiaza, la un liceu din Ennasr, în suburbiile nordice ale capitalei Tunis, unde o patrulă de poliție a împușcat un grup de indivizi declarati a fi “salafisti”. Multi acuza gestul ca ar fi demonstrat sange rece, intrucat membrii grupului se intorceau de la o pretrecere.

Materiale explozive au mai fost descoperite, de asemenea, într-un tunel central din Tunis.

Alte surse sustin ca un atac masiv a fost dejucat la Hotel Sheraton (frecventat în special de străini și politicieni) și la birourile televiziunii nationale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.