Bulgaria: urmatoarele proceduri si date, in alegerea noului Mitropolit de Varna

In perioada imediat urmatoare, in Biserica Ortodoxa a Bulgariei vor avea loc noi evenimente, marcate de alegerile unui nou Mitropolit de Varna. La doar cateva zile dupa recenta alegere a unui nou Mitropolit pentru Europa Centrala si de Vest, in persoana Episcopului de Konstanta, Antonie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), vor incepe sa se deruleze procedurile pentru alegerea unui succesor si pentru tronul Mitropoliei de Varna (foto: Catedrala din oras), dupa decesul neasteptat al fostului Mitropolit, Kiril (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Procedurile se vor finaliza in data de 24 noiembrie, iar pana atunci, informatia ramane sa ocupe un loc important in rubrica noastra “Semnal Evenimente”, aflata in zona centrala a paginii Home, alaturi de alte stiri.

Alegerile eparhiale vor avea loc pe data de 17 noiembrie, dar duminica viitoare, deja, Sfântul Sinod se va pronunța cu privire la canonicitatea alegerilor. Există 13 candidați inscrisi pe lista celor care urmeaza sa fie votati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.