Siria: apel urgent al Arhiepiscopului siriac ortodox de Hama, catre toate organizatiile si publicatiile religioase si umanitare

In ultimele ore, pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, am primit, cu rugamintea publicarii imediate, un apel al Arhiepiscopului Selwanos Boutros Alnemeh, din Arhiepiscopia de Homs si Hama, a Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei si Intregului Rasarit, legat de situatia disperata a oamenilor aflati in zonele asediate din Siria. Va prezentam, integral, acest mesaj:

“Catre toate organizațiile internaționale umanitare și organizatiile religioase

și instituțiile care au un rol umanitar in lume, catre persoanele de buna-credinta din lume,

Apelez la dumneavoastra, astazi, in numele tuturor oamenilor nevinovați, inclusiv bătrâni, femei, copii, tineri, bărbați, blocati in zone unde nu se poate ajunge si de unde nici ei nu pot ajunge la noi, în Sadad si Alhafar. Fac apel la grupurile care le interzic să părăsească zonele asediate, să negocieze cu acestia o evacuare într-un mod sigur, incat sa nu fie afectati, permitandu-le acestora să se mute în direcția Derattiah sau in directia Homs, unde ii vom astepta pentru primire.

Vă cer tuturor, care puteti ajunge la organizațiile din lume și care cunoasteti punctele de presiune, după cum puteți sa dialogati cu ei, sa dati o mana de ajutor in acest sens și să cereti evacuarea acestora, fără ca oamenii sa sufere din cauza lipsei de putere, de apă, de servicii telefonice, de alimente și cu o mulțime de tineri si copii care au nevoie de lapte, sau oameni bolnavi care au nevoie de medicamente. Numărul acestor persoane a depășit 3000, nefiind lasate sa paraseasca zona, aflate sub presiune si obligate să stea acolo împotriva voinței lor.

Incercăm să contactam toate organizațiile și intregul nostru popor aflat in lume, pentru a coordona, cu noi, într-o manieră bună, intreaga situatie, fără cuvinte dure care sa puna in pericol siguranța locuitorilor de aici.

Repet, dorim ca acest lucru sa se intample într-o maniera sanatoasa, astfel încât să nu afecteze negativ familiile. Vă rugăm să postati acest apel pe site-urile dvs., in paginile dvs., in publicatii si mass-media, comunicati cu cei care pot juca un rol pozitiv in a găsi soluția potrivită pentru a-i elibera.

Noi, de partea noastră, facem apel la ei, în numele lui Dumnezeu, să aibă milă de acei oameni nevinovați, care nu au nicio vină în conflict și sa ii lase să plece nevătămati, tratandu-i cu bunătate.

Ii cerem si ne rugam lui Dumnezeu, sa îi ajute cu răbdare, putere, speranță, curaj si sănătate,

Doamne… Doamne… Doamne… Nu-i lăsa singuri…”

Arhiepiscopul Selwanos Boutros Alnemeh

Arhiepiscopia de Homs si Hama, a Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei si Intregului Rasarit

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.