Rapiti in Siria: lista de negocieri. Pretul eliberarii celor doi Mitropoliti ortodocsi (video)

În schimbul eliberarii episcopilor răpiți in Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – Boulous Yazigi, Arhiepiscop grec-ortodox al Bisericii din Aleppo, al cărui frate este Ioan X, Patriarhul Antiohiei și al întregului Răsărit, si episcopul ortodox siriac Yuhanna Ibrahim de Alep – a fost emisa o lista de cereri transmisa părților implicate în intelegerea (afacerea) de eliberare a pelerinilor siiti libanezi răpiti si deținuti de “North Storm Brigade”, sustinuta de Turcia.

Lista de cereri, in cazul eliberararii celor doi Mitropoliti sirieni ortodocsi, rapiti in Siria, pe care o prezenam mai jos, a fost citata de mai multe surse, din diferite locatii, fiind confirmata, din cate puteti vedea in materialul video atasat prezentului articol, si de canalul libanez OTV:

– Teroriștii ceceni au solicitat eliberarea a 2 oficiali ceceni de top și a 20 de teroriști retinuti in Rusia. Rusia a respins această cerere.

– După refuzul Rusiei, teroriștii ceceni au mai adăugat alti 50 de teroriști, retinuti in Siria, care ar trebui sa fie eliberati.

– Franța: eliberarea a 12 francezi, printre care un ofițer și un soldat, aflati in Siria.

– Turcia: eliberarea a 25 de ofițeri și soldați deținuti în Siria.

– un alt stat: eliberarea a 12 ofițeri retinuti in Siria.

Canalul de televiziune libanez a confirmat că statul sirian a aprobat acordul de schimb. Recent, emirul de Qatar s-a angajat si el sa contribuie la eliberarea celor doi mitropoliti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.