Procesiune in Fierbinti Targ: 20 de ani de la infiintarea Episcopiei si 150 de la sfintirea bisericii

În perioada 25 – 27 octombrie 2013, cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, şi prin bunăvoinţa Preacuviosului Părinte Protosinghel Gherasim, stareţul Mănăstirii Radu Negru din judeţul Călăraşi, racla cu sfintele moaşte ale mai multor sfinţi de la mănăstirea călărăşeană amintită a ajuns şi în mijlocul credincioşilor din oraşul Fierbinţi Târg.

Evenimentul religios a debutat vineri, 25 octombrie 2013, cu primirea sfintelor moaşte în dreptul Liceului Tehnologic Fierbinţi Târg, de către PC Pr. Bogdan – Ionuţ Stancu, Protopopul Urzicenilor, de preoţii din cercul pastoral Fierbinţi – Dridu şi de credincioşi, şi purtarea acestora în procesiune până la biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Fierbinţi Târg, unde au rămas spre închinare până Sâmbătă, 26 octombrie 2013, când au fost purtate în procesiune până la biserica Sfântul Nicolae – Fierbinţii de Jos, unde au rămas spre cinstire până a doua zi la ora 16.00.

Această sărbătoare duhovnicească pentru fierbinţeni se înscrie în programul cadru “Slujire şi misiune” desfăşurat, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, în întreaga eparhie cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, de asemenea marchează şi împlinirea a 150 de ani de când a fost sfinţită biserica parohială Sfântul Gheorghe – Fierbinţi Târg. Cu această ocazie, preacucernicul părinte protopop Bogdan Ionuţ Stancu a vizitat şi şantierul viitoarei casei parohiale din Fierbinţi Târg, care se află la etapa turnării plăcii de egalizare.

La acest eveniment au mai participat importante autorităţi locale şi regionale, printre care: domnul primar Husein Yuksel, domnul deputat Tinel Gheorghe.

Considerăm că această procesiune a fost o reuşită, fiind prima după Revoluţie în această localitate. La final, se putea citi bucuria duhovnicească de pe chipurile credincioşilor care s-au închinat cu evlavie odoarelor sfinte – precizeaza Pr. Ghiaur Andrei – Gabriel din parohia Fierbinţi Târg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.