Sit-uri arheologice biblice: ofiterii anti-furt au prins un alt hot de antichitati

Ofiterii anti-furt ai Autoritatii Antichitatilor din Israel și ai poliției din Gat Kiryat au arestat o persoana din Moshav Sde Moshe, suspectata de furtul de antichități din sit-urile arheologice din regiunea Lachis.

Cu câteva luni inainte, oficialii Autoritatii Antichitatilor l-au prins pe individ avand un detector de metale si săpand ilegal într-un sit arheologic, și au început să desfășoare o activitate de supraveghere a acestuia.

Arestarea a venit la două zile după ce aceiasi oficiali raportau ca au mai prins trei bărbați, doi din Beit Lehem (Betleem) și unul din Kfar Nahalin, săpand ilegal într-un sit arheologic din Valea Eila (Ela), lângă Beit Shemesh.

Potrivit oficialilor, industria furtului de antichități este o afacere ilicita, de multe milioane de dolari, extrem de profitabilă, implicând excavari ilegale, dealeri si colectionari din Israel, Cisiordania și străinătate.

Sapatorii cu cea mai înaltă calificare, provin din satele din Dealurile de Sud ale Hebronului, unde de generații au loc excavari ilegale de antichități, pe site-urile arheologice. Ei cauta orice relicva, dar în mod special monede din epoca Bar-Kochba, care le pot aduce mii de dolari colecționarilor din străinătate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.