Manastirea Sf Andrei din Karpasia, in Ciprul ocupat, va fi restaurata

In aceste zile a fost semnat acordul final pentru restaurarea istoricei Mănăstiri Sfantul Apostol Andrei din Karpasia (vezi ARHIVA), în partea ocupată a Ciprului.

Restaurarea se va realiza în conformitate cu planurile Universitatii din Patras, iar costurile sunt estimate la 5-6 milioane de euro.

Se estimează că invitația de participare la licitație va fi lansata până la sfârșitul lunii septembrie, iar lucrările vor începe în decembrie, dacă este posibil.

Prima faza a proiectului se va concentra pe biserica si pe chilii.

A doua faza va implica biserica medievala mica.

În a treia etapă, vor avea loc lucrări pe partea de nord a clădirilor și, în final, a patra etapă implică împrejmuirile.

Președintele Comitetului de Coordonare al Karpasiei, Nicos Falas, a declarat: “este o zi foarte importantă pentru Mănăstire, precum și pentru Rizokarpaso, Elenism și Ortodoxie”. El speră că, de acum, nu vor mai exista impedimente și scuze nefondate care sa întârzie restaurarea mănăstirii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.