Prostitutie: clientii prostituatelor, pedepsiti cu plata catorva mii de euro si cu luni de inchisoare

Un raport parlamentar, publicat ieri in Franta, solicita sancționarea urgenta a celor care platesc servicii de ordin sexual, actul in sine fiind privit ca o contraventie. Recidiva acestuia constituie un delict. Un astfel de proiect de lege ar putea fi depus la începutul lunii noiembrie, pe baza acestui raport, cu sprijinul guvernului.

Concluzia este clară: Franța vrea sa lupte impotriva prostitutiei, stiind ca are in prezent aproximativ 20.000 de persoane care se prostitueaza, 90% straine, cu “influențe tot mai mari in traficul rețelelor de prostituție”.

Acesta este motivul pentru care raportul emis, marți, de către Maud Olivier, în numele delegației drepturilor femeilor, este ferm angajat intr-o abordare care menționeaza că “toate studiile cad de acord asupra faptului ca prostituatele sunt victime ale violențelor grave, care afectează integritatea lor fizică și mentală”.

Prima abatere ar putea costa, un client, până la 1.500€.

Repetarea faptei constituie o infracțiune, care se pedepsește cu șase luni de închisoare și amendă de 7.500€.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.