Crestinii sirieni: De ce este SUA in razboi cu noi?

Creștinii sirieni se întreabă de ce Statele Unite ii sprijină pe extremiștii care doresc să transforme Siria într-un stat islamic.

Aceasta marturisire a venit în timpul unei audieri a Congresului privind Minoritățile Religioase din Siria, din ultimele zile, in SUA.

Reporterul Chris Smith, RN.J, care prezideaza House Subcommittee on Africa, Global Health and Human Rights, i-a cerut Președintelui Barack Obama să apere drepturile creștinilor sirieni.

Într-o declarație de deschidere a sedintei, Smith a spus ca statisticile arată “cum creștinii reprezinta segmentul care se teme cel mai mult pentru viața și siguranța sa, din toate segmentele populației siriene”.

Nina Shea, director al Centrului Institutului Hudson pentru Libertatea Religioasă, a mărturisit că insurgenții islamici sunt orientati inspre creștini, intr-o actiune de “epurare etno-religioasa”.

Presedintele Solidaritatii Creștine Internaționale, Dr. John Eibner, care, de asemenea, a depus mărturie în cadrul ședinței, a declarat că creștinii strămutati l-au intrebat: “De ce este SUA în război cu noi?”.

Eibner a declarat ca s-a intors recent dintr-o călătorie în Siria, unde s-a întâlnit cu “multi sirieni, din rezistenta, curajosi, in principal creștini strămutati și lucrători ai Bisericii”.

“Victimele mi-au povestit despre epurarea religioasa a cartierelor creștine din Homs și Qusair, de catre jihadiștii inarmati, care i-au amenințat cu moartea, dacă aceștia nu isi vor părăsi locuintele”, a mai spus el.

Eibner a declarat ca Statele Unite ar trebui să colaboreze cu Rusia in negocierea pacii, si nicidecum sa acorde ajutor musulmanilor sunniți care transforma țara într-un stat islamic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.