Scientologii recruteaza ortodocsii care vin la manastire

Un mars crestin-ortodox, din aceste zile, a reunit aproximativ 200 de persoane, condamnand pretinsele activități de prozelitism ale comunității scientologice din Moscova și solicitand construirea mai multor biserici ortodoxe in oraș.

Indignarea a fost exprimată in cadrul unui miting, care a avut loc in Piata 1905 din centrul Moscovei, pornind de la faptul ca “secta totalitara” ocupă un fost mare conac, nu departe de Manastirea Pokrovsky, în zona istorica Taganka a orașului și ca „incearca din rasputeri să recruteze oamenii care vin la mănăstire pentru a venera moastele Sfintei Matrona”.

“În secolul 21, războaiele se duc prin informații și cu metode web, sectele totalitare folosind aceste metode intensiv și, astfel, oricare om caruia îi pasă de supraviețuirea Rusiei trebuie să se alăture trupului Bisericii Ortodoxe Ruse”, a declarat unul dintre organizatorii marsului, Valentin Lebedev, liderul Uniunii Cetățenilor Ortodocsi.

Liderul grupului „De 40 de ori, 40”, Andrei Kormukhin, a cerut si el interzicerea activităților scientologilor in Moscova, conform radioului Vocea Rusiei, mai ales în apropierea unui lăcaș de cult ortodox.

In acest oras avem nevoie de „1.600 de noi biserici”, a spus el.

Intalnirea a transmis un apel primarului și șefului legislativului orașului, pentru ca acesta sa ia măsuri atat in prevenirea efectelor “sectare”, a activităților care ar putea exercita o influență asupra școli primare și liceale, cat si in sustinerea agențiilor guvernamentale ale căror sarcini includ controlul scientologilor și al “altor organizatii religioase distructive”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.