Obiectele furate din biserica Watertown au fost returnate in mod miraculos

Zilele trecute, un sac menajer plin cu obiecte de cult furate anterior, a fost descoperit în spatele Bisericii Ortodoxe Grecesti a Taxiarhilor – Sfintii Arhangheli din Watertown, Massachusetts, SUA.

Potrivit Pr. Demetrios Tonias, din Biserica Sfintii Arhangheli, un om de la întreținere a găsit obiectele in spatele salii sociale a Bisericii, când a vrut sa curete locul, dimineața.

“A crezut că geanta a fost lăsata de cineva care vroia sa închirieza sala”, a spus Tonias. “Dar, a plecat și s-a întors, iar bagajul era încă acolo, așa că s-a uitat prin el și a văzut ce era în interior și ne-a anunțat imediat”.

Biserica a fost jefuită la sfârșitul lunii martie (vezi ARHIVA), iar hotii au intrat pe o usa din spate, au furat un seif, potire și Biblii aflate in biserica de pe Bigelow Avenue.

“Am anunțat poliția în această dimineață, când a gasit punga și investighează obiectele, in prezent”.

Tonias a mai marturisit ca a simtit o mare usurare odata cu returnarea elementelor furate. “Este frumos să știi că nu se afla într-un tomberon, intr-un depozit de deșeuri sau ca nu au fost topite”, a spus el.

După notificarea poliției, Tonias l-a mai informat, de asemenea, pe Mitropolitul grec ortodox Metodie Tournas din Boston, dandu-i vestea cea bună.

Consilierul municipal din Watertown și enoriașa a bisericii, Angie Kounelis, a spus ca s-a umplut de bucurie cand a auzit ca obiectele au fost returnate. “Este un miracol sa vezi acest lucru, dupa Paștele ortodox”, a mai spus ea. “Suntem foarte fericiți ca obiectele au fost găsite în condiții de siguranță”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.