Biserica Sarba se dezice de declaratiile arhiereilor Amfilohije si Atanasije

Patriarhul Irineu el și Biserica Ortodoxă Sârbă (SPC) s-au dezis de toate declarațiile și acțiunile Mitropolitului Amfilohije de Muntenegru și Litoral și ale Episcopului pensionat Atanasije Jeftic, făcute la protestele din ultimele zile, față de acordul de la Bruxelles, organizate in Piața Republicii din Belgrad.

“Mitropolitul Amfilohije mi-a cerut să îl las să oficieze o rugăciune în biserică, și am fost de acord. Altceva, ce a facut în afara bisericii, este doar o treaba personală și abordarea sa personală nu va fi susținută de mine, de Sinod, sau de Biserica”, a declarat Patriarhul sarb Irineu, pentru Tanjug.

Mitropolitul a oficiat o rugăciune “pentru odihna vesnica a guvernului, parlamentul sârb și persoanelor ucise în Kosovo”.

Comentând cu privire la declarația Episcopului pensionat Atanasije Jeftic, care a spus că Primul-Ministru asasinat Zoran Djindjic nu a fost interesat de “Serbia cereasca”, la fel ca actualul Prim-Ministru Ivica Dacic, Patriarhul a spus că, de asemenea, nu a avut permisiunea acestuia.

Potrivit Patriarhului, Episcopul Atanasie i-a cerut permisiunea sa participe la protest, ca cleric al Patriarhiei. “N-am răspuns cererii sale și nu a avut permisiunea mea sa apara in public in Belgrad”, a declarat Patriarhul Irineu, pentru Tanjug.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.