Printesa Kuweitului, incantata de intalnirea cu noul Papa

Printesa Kuweitului, Sheikha Hussah Sabah Al Salem al-Sabah, a spus ca s-a simtit “onorata” sa-l intalneasca pe Papa Francisc, in aceste zile, in cadrul audientelor generale săptămânale.

„M-am simțit onorata pentru sansa de a-i strânge mâna. Eu cred că acest Papă simbolizează ideea cea mai autentică și originală a Creștinismului”, a declarat pentru agentia Ansa, printesa kuweitiana, care a primit si o medalie pontificală.

„Admir felul lui spontan de prezentare în public și mersul pe jos în mijlocul mulțimii, fără griji vizavi de siguranța personală. Asta demonstreaza modul in care el percepe Biserica”, deschizand mereu brațele sale catre popor, a mai spus ea.

Sheikha Hassah este un membru al familiei regale a unei tari care, dupa cum remarca ea, gazduieste „un număr mare de biserici creștine de diferite confesiuni, de la biserici catolice la cele copte”.

Kuweit a fost prima țară din Golf care a inițiat relații cu Vaticanul, numind un catolic ca ambasador pe lângă Vatican. Deși 95% din populația emiratului este musulmana – in cea mai mare parte suniți – tara gazduieste străini din 120 de naționalități diferite, constituția garantand libertatea de religie – un exemplu pentru vecinul său, Arabia Saudită, unde nu există libertate de religie pentru creștini, dar al cărui rege, Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud, a trimis totusi un mesaj Papei.

Prințesa este fiica celui de-al 11-lea emir al Kuweitului, Sabah al II-lea. Absolventa a Universitatii din Kuweit, cu diploma in literatura engleza, atat ea cat si sotul ei, ministrul Nasser Ahmed Sabah al-Sabah, sunt mari fani ai artei moderne și contemporane. Cuplul detine una dintre cele mai importante colectii de arta din lume, cu multe comori de arta islamica.

Sheikha a precizat că o delegație kuweitiana se afla în prezent într-o vizită oficială în Sicilia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.