Doua biserici armenesti – cele mai amenintate sit-uri arheologice din lume

Biserica armeneasca Sfintii Petru și Pavel din Aragatsotn, Armenia, și Biserica armeneasca Sfantul Gheorghe din Turcia au fost nominalizate ca fiind cele mai amenințate sit-uri arheologice din Europa, conform misiunii de salvare a patrimoniului Europa Nostra.

Un total de 14 situri arheologice, de edificii religioase, centre urbane istorice și fortificații militare au fost nominalizate de Europa Nostra pentru Cele mai Amenintate Sit-uri, o inițiativă de patrimoniu european, conceputa pentru a ajuta la salvarea unora dintre locurile cele mai amenințate din Europa.

Biserica Sf. Petru și Pavel, Aragatsotn, Armenia, este o biserica mica si izolata – una dintre primele structuri creștine din lume, datând din secolul V d.Hr.. Acesta este serios avariata de inundații regulate și are nevoie de măsuri urgente, pentru a fi salvata.

Biserica Armeneasca Sfantul Gheorghe este o biserică abandonată în orașul vechi Mardin, din Turcia. Ea a fost fondata in secolul al cincilea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.