Casa Actorului, inaugurata de Arhiepiscopul Atenei, Ieronimos al II-lea

Casa Actorului, visul de o viata al Annei Fonsou, a fost inaugurata in aceste zile in Grecia. Fonsou este o actriță greaca de renume, născuta în anul 1939.

În imagine, sunt prezentati Arhiepiscopul Atenei, Ieronimos al II-lea, alaturi de Anna Fonsou, in noua Casa a Actorului.

Fonsou, care a fost copleșita de emoție, este “sufletul” întregii lucrari, persoana care a crezut în acest vis și a încercat din greu, timp de 25 de ani, sa creeze o casa care sa-i primeasca pe actorii fără adăpost. Acum, Casa Actorului poate găzdui actori fără adăpost și elevi ai teatrului din provincie. Casa Actorului este situata pe Thiras și Alkamenous 175, în Kato Patisia.

Inaugurarea a fost oficiată de Arhiepiscopul Ieronimos al II-lea al Atenei. În timpul deschiderii, strada a fost plina de flori și de oameni bucurosi. Toti cei prezenti au fost incantati si au ladat această nouă inițiativă admirabila.

Clădirea este gandita ca o casă de oaspeți, în care actorii pot fi gazduiti, existand, de asemenea, camere comune pentru recreere. Casa Actorului pare mai degrabă a fi o casă mare, impodobita cu obiecte personale ale actorilor celebri, cu mobilier si portrete.

Într-o a doua clădire, aflata pe aceeași stradă, se afla si un loc special, care va gazdui activități culturale, cum ar fi expoziții, conferințe, seminarii, precum și o scoala de teatru și un teatru pentru copii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.