Popularitatea Papei Francisc in Rusia. Sondaj

Papa Francisc este popular in Rusia, dincolo de viziunea asupra Bisericii Catolice, poporul rus salutand o vizită a Papei in Patriarhia Moscovei, potrivit unui sondaj recent.

Agenția de știri Interfax a dezvăluit in aceste zile rezultatul unui sondaj, realizat de sociologii de la “Centrul Levada”, organizat în 130 de orașe din 45 de regiuni ale Federației Ruse.

71% dintre rusi ar aprecia un astfel de eveniment, cat și îmbunătățirea relațiilor dintre catolici și ortodocși. În schimb, 9% dintre respondenți nu doresc în acest moment o astfel de vizită.

Sondajul mai indică faptul că o mare parte a rusilor considera că relațiile dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă pot fi îmbunătățite: 58% dintre respondenți descriu relațiile actuale ca fiind “normale”, 9% “cordiale” și doar o mică parte “reci”.

Pentru Patriarhia Moscovei, o astfel de intalnire, de importanță istorică, ar trebui sa fie “bine pregătita, de ambele părți”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.