Biserica Parohiei Iaz – Episcopia Caransebesului

Ocazie 1: Resfintirea Bisericii

Prilej de sărbătoare şi rugăciune la parohia Iaz prin oficierea slujbei de resfinţire a bisericii parohiale de către Întâistătătorul eparhiei Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian.

În urma ostenelii susţinute de preot şi credincioşi, biserica parohiei Iaz, care deschide frumoasa “Vale a Bistrei” şi-a primit înnoirea şi binecuvântarea. Atât interiorul, cât şi exteriorul bisericii, frumos refăcute au strălucit în minunile razelor arzătoare de noiembrie 2008 iar sf. masă a fost reînnoită şi sfinţită.

După slujba de sfinţire a fost oficiată dumnezeiasca Liturghie în cadrul căreia părintele paroh Adrian Chereş a fost hirotesit întru iconom, răsplată pentru osteneală, jertfelnicie şi dragoste. Totodată Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Călin Smeu, care va sluji la parohia Moceriş din protopopiatul Băile Herculane.

În finalul Sf. Liturghii, Ierarhul a rostit cuvântul de învăţătură, punând la sufletul credincioşilor tâlcuirea pildei bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr din Sf. Evanghelie de la Luca. Credincioşii prezenţi până la finalul slujbei au trecut prin sfântul altar, unde au primit binecuvântarea Ierarhului şi câte o iconiţă cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la parohia Măru-Episcopia Caransebeşului.

Mai apoi toţi credincioşii s-au bucurat de roadele pământului prin agapa frăţească oferită de parohie cu acest minunat şi unic prilej de sfinţire a bisericii parohiale.

– conform unui program de prezentare Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.