publicat în: Arhivă

Pelerinaj in Corfu, de sarbatoarea Sf Ierarh SPIRIDON, mare facator de minuni!

Cuviosul Părintele nostru Spiridon, făcătorul de minuni, a trăit pe vremea împăratului Constantin cel Mare şi a lui Constantie, fiul lui. Era simplu la purtări şi smerit cu inima. La început a fost păstor de oi. Apoi s-a însurat, iar după moartea soţiei a fost făcut episcop. Dumnezeu i-a dat harul tămăduirilor în aşa măsură că a fost numit făcător de minuni.

În vreme de secetă a adus pe pământ ploaie; şi iarăşi, prin rugăciunea lui, a oprit ploaia cea peste măsură. A pus capăt foametei puse la cale de vânzătorii de grâu, dărâmându-le hambarele în care ţineau grâul. A prefăcut şarpele în aur şi, după ce a scăpat pe sărac de nevoie, a prefăcut iarăşi aurul în şarpe. A oprit curgerile râurilor. A dat la iveala gândurile păcătoase ale unei desfrânate, care îndrăznise să se apropie de el şi a făcut-o să-şi mărturisească păcatul. A astupat, prin puterea Sfântului Duh, gura celor ce se semeţeau cu ştiinţa lor, la Sinodul de la Niceea. O femeie i-a cerut o sumă de bani ce o încredinţase spre păstrare fiicei lui; sfântul a întrebat pe fiica lui, moartă mai de mult, unde a pus banii; şi aflând de la ea unde erau ascunşi, i-a dat stăpânei lor. A vindecat pe împăratul Constantie de boala de care suferea. A dat din nou viaţă copilului unei femei…. ( Sinaxar, 12 decembrie).

Si in ziua de astazi, Sf Spiridon face mari minuni, cea mai vadita dintre ele fiind aceea ca… papucii din picioarele sfintelor sale moaste, in racla, SE TOCESC in timp, trebuind mereu schimbati – semn ca… Sf Spiridon alearga prin lume, la cei care il cheama, pentru a le da ajutorul!

Haideti sa ne inchinam Sfantului Ierarh Spiridon, chiar in ziua sarbatoririi sale – 12 decembrie, in insula Corfu!

(un material-invitatie realizat de Dna Maria Chirculescu)


Programul pelerinajului din perioada 9-15 decembrie 2008:
www.miriamturism.ro

9-15 dec. 2008, microbuz, grup de min. 20 pers.

PROGRAM:

Marti 9 dec. 2008
• Ora 7 – Covasna, Ora 8 – plecare din Brasov, ora 11 – plecare din Bucuresti
• Se traverseaza Bulgaria, sosire la Serres ( 50 km de Salonic) la miezul noptii, cazare hotel**

Miercuri 10 dec. SALONIC
• Scurta vizita la Salonicului, inchinare la sfintele moaste ale Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir si ale Sf Anaisia.
• Plecare spre Kalambaka – Meteore
• Cazare Kalambaka, hotel**

Joi 11 dec. METEORE,
• Se viziteaza atelierul de picture Zindros si doua manastiri din Complexul Meteora
• Plecare spre Igoumenitsa, port la Marea Ionica, pentru transportul cu feribotul catre Insula Corfu
• Seara, plimbare in orasul vechi Corful, intrat de curand in patrimoniul UNESCO, ca port mediteranean fortificat din sec. 16 care isi pastreaza integritatea si autenticitatea in cel mai inalt grad. “Orasul Corfu este Venetia si Napole, o bucatica de Franta, un pic mai mult de Anglia, cu exceptia de a fi grec.” spunea Contesa Flamburiari
• Cazare in Corfu, hotel**

Vineri 12 dec. SF SPIRIDON, CORFU
• Participare la Sf Liturghie si la sarbatoare locala dedicata Sf Spiridon. Sarbatoarea dureaza doua zile, in care Sf Spiridon este postat vertical, spre inchinare, la intrarea in biserica sa.
• Scurta vizita la Paleokastrita, statiune asezata intre trei golfuri principale, renumita ca fiind cel mai frumos loc al insulei Corfu. Vizitarea Manastirii Maicii Domnului, cu icoana facatoare de minuni. Optional plimbare cu barca, explorand spectaculoasele golfulete.
• Cazare in Corfu, hotel**

Sambata 13 dec, spre Salonic
• Dimineata, dupa micul dejun, program liber cateva ore in oras.
• Plecare din insula Corfu, traversare cu bacul, parcurs montan spre Veria ( inchinare la moastele Sf Ap Pavel) si Salonic. Cazare hotel**

Duminica 14 dec. SALONIC
• Participare la Sf Liturghie la Biserica Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir
• Plecare spre Romania, se ajunge in tara in functie de formalitatile vamale, luni 15 dec. 2008.

Pret: 350 euro / grup de minim 20 persoane.

Pretul cuprinde:
transport cu microbus turistic, cazare hotel** cu mic dejun – 5 nopti, organizator Pretul nu cuprinde: taxa feribot ( 14 euro / sens) asigurare medicala ( 14 lei pt 5 zile), alte elemente decat cele prevazute in program
Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil 6 luni de la momentul plecarii

Sa-i cantam asadar: Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni!

MARIA CHIRCULESCU
Director agentie de turism
Ag. MIRIAM TURISM
Covasna, str Borvizului nr 8
Licenta tour-operator nr 4270/2007
Tel: 0267.341.757 si 0723.645.180
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro


Redactia Lacasuri Ortodoxe primeste si publica imagini si istorisiri, impresii, de la cei ce merg in astfel de pelerinaje, sub semnatura autorilor. Adresa la care ne puteti trimite materialele este:

pelerinaje@ lacasuriortodoxe.com .