Ce alegere facem

In fiecare zi suntem pusi in fata unei alegeri si trebuie sa fim permanent pregatiti si atenti sa nu ne inselam. Cantarim fapte si actiuni, zilnic, toate putand avea repercursiuni vremelnice pentru fiecare dintre noi.

Insa, cand vine vorba ca unul dintre noi sa faca o alegere privind viata vesnica, se intampla de foarte multe ori ca aceasta scrupulozitate a alegerii sa paleasca.

Am cunoscut candva o batranica, care avea pe perete o icoana cu Iisus Hristos Ce batea la usa unei case. Am ramas profund miscat de acea imagine. Casa aceea din icoana, este inima noastra la care Hristos bate si asteapta sa I se deschida. El nu asteapta vesnic. Si asta nu ca nu ar dori, ci pentru ca este un timp limitat in a auzi acel ciocanit si a deschide usa inimii. Iar acel timp este viata nostra.

In timpul acestei vieti, trebuie deschisa aceasta usa. Cine poate sa fie sigur ca Hristos va astepta toata viata nostra sau, daca va pleca la alta usa, se va intoarce iarasi la noi?

In acest moment alegerea devine esentiala pentru fiecare dintre noi, dar in mod deosebit cand esti tanar. Tineretea este varsta alegerilor. Inselarea, atunci cand trebuie sa alegem viitorul nostru vesnic, este un lucru ingrozitor. Daca, in loc sa Il alegem pe Hristos, alegem egoismul nostru, placerile noastre, micile noastre ambitii si dorinte de marire, facem o greseala fatala. Pe moment, nu vom vedea intamplandu-se nimic, dar mai tarziu vom culege roadele.

Un vechi proverb chinezesc spune asa:

“Omul se intalneste de cel putin 10 ori cu norocul intr-o zi. Totul este sa il vezi si sa il prinzi.”

Extrapoland acest proverb, veti intelege mai usor importanta alegerii celei bune in viata noastra.

Toti vorbim, sau ne dorim, intr-un moment al vietii, sa fim mantuiti. De altfel, cei mai multi dintre noi cauta Biserica exact in acest scop. Dar va spun un lucru la care am cugetat personal multa vreme:

Pentru a fi mantuit, trebuie mai intai sa stii si sa recunosti ca esti pierdut.

Cu totii ne aflam pe apa involburata a pacatului. Hristos sta pe aceasta apa si ne cheama la El. Sa pasim fara sa ne tremure cugetul sau inima. El Hristos, Matuitorul, intinde mana salvatoare spre fiecare dintre noi.

Alege sa pasesti cu credinta si smerenie catre El. Spune si tu atunci cand ai vreme:

“Iubi-te-voi Doamne, vartutea mea. Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu.”

Amin!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.