Averea Lui Hristos

Ar trebui sa privim mai atent la Persoana Mantuitorului si asta nu doar acum in perioada Postului Pastilor. Ar trebui sa intelegem ca El, Hristosul, a avut doar trei posesii cat a propovaduit Cuvantul Evangheliei in lume.

Hainele Lui:

Practic, Hristos nu a posedat nimic pe acest pamant. El nu a avut nici macar un loc unde sa-Si plece capul. In buzunarul hainei Sale nu se gasea niciun banut. Si, cand a intrat ca Imparat in Ierusalim, aceasta s-a intamplat pe un asin inprumutat. La sfarsitul vietii Sale pamantesti nu a avut haine pe El. Domnul, Mantuitorul, Hristosul, Dumnezeu-Fiul care era nespus de bogat, s-a facut pe Sine sarac, S-a golit de toata Slava si Marirea, ca prin saracia Lui si prin El sa devenim bogati.

Crucea:

Crucea, pe care o meritam noi toti pentru pacatele noastre, este numita Crucea Lui Hristos.

Nu sta oare, in spatele acestei expresii, nespusa Lui dragoste dumnezeiasca? Cele mai grele momente din viata Sa au fost acelea in care a fost parasit de TOTI, in care a fost parasit chiar de Dumnezeu-Tatal pe Cruce, suferind pedeapsa “pentru noi si a noastra mantuire”. Pentru ca, prin Jertfa Sa pe Cruce, Hristos a impacat pe om cu Dumnezeu, el daruieste prin aceasta Jertfa, pacea tuturor celor care se pocaiesc de pacate si devin astfel membre ale Trupului Sau haric.

Prietenii Sai:

Hristos ii numeste pe Sfintii Apostoli prietenii Lui, acei prieteni pentru care El isi va da viata. Hristos se bucura astfel de toti cei rascumparati prin Crucea purtata de El. Dorinta inimii lui Hristos este aceea de a popula Imparatia Lui Dumnezeu-Tatal cu poporul Sau. Pe langa dragostea fata de Tatal, a mai fost si dragostea fata de poporul Sau, dragoste care se rasfrange peste veacuri pana la noi si pana la sfarsitul acestei lumi.

Acestea au fost averea Domnului. Acolo se afla si inima Lui.

Care sunt averile noastre? Unde se afla inimile noastre?

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.