Imagini de la hramul Sfintilor Montanus si Maxima – Halmyris 2012

Hram Sfintii Montanus si Maxima 2012 Halmyris

În data de 26 martie 2012, Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcei, a săvârşit la Mănăstirea Halmyris slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor Pr. Neculai Felix Lucian.

Slujba a fost prilejuita de cel de-al doilea hram al acestei sfinte manastiri, Paraclisul acesteia fiind inchinat "Sfantului Montanus şi soţiei sale Maxima", aflat la demisolul Manastirii, lacas ce gazduieste Sfintele Moaste intregi ale celor doi Mucenici ai Cetatii Halmyris, Sfintii Epictet si Astion, cei mai vechi sfinti descoperiti la noi in tara

Preotul daco-roman Montanus si sotia sa Maxima din cetatea Singidunum (Belgradul de astazi), locuita in acea perioada de daco-romani, au fost martirizati de persecutorii care slujeau lui Diocletian, mucenicia lor fiind consemnata in Martirologii. Sfintii marturisitori ai Lui Hristos au fost inecati in apele raului Sava, dar valurile involburate le-au adus trupurile la mal, in mainile credinciosilor, care s-au ingrijit sa fie cinstite cum se cuvine.

Incepand din anul 2010, Lacasuri Ortodoxe a demarat un program amplu de sustinere a lucrarilor efectuate in aceasta manastire, invitandu-i pe toti credinciosii in aceasta lucrare, alaturi, la Casa Sfintilor. Poti participa si tu, la aceasta mare bucurie… dar afli cum, doar dand click aici!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.