Concert aniversar al corului „Psalmodia”

Pe data de 23 noiembrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”, din Palatul Patriarhiei, a avut loc concertul aniversar al formaţiei de muzică bizantină „Psalmodia” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existenţă a acestui cor.

La concertul care a început la ora 19:00, au participat: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, rectorul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, profesorul universitar Dan Dediu, ierarhi ai Sfântului Sinod, muzicologi, teologi şi credincioşi.

Într-o atmosferă de sărbătoare, corul „Psalmodia”, condus de către arhidiaconul Sebastian Barbu Bucur, a interpretat cântări liturgice de inspiraţie românească, printre care: „Fericit bărbatul”, de Varlaam protosinghelul de la Mănăstirea Ciolanu, Chinonicul „Gustaţi şi vedeţi”, glasul VIII, de Ioan Protopsaltul, tradus de Ghelasie Basarabeanu, iar la sfârşitul concertului, personalităţi ale vieţii bisericeşti şi muzicale din România au susţinut referate festive.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.