Fructele cresc în copac nu doar când soarele apare din spatele norilor

“Fructele cresc în copac nu doar când soarele apare din spatele norilor – ci continuă să crească și atunci când soarele se ascunde în spatele acestora, căci deși razele nu cad direct pe ele, energia solară rămâne răspândită în întregul univers. …La fel, prezența Domnului în viața noastră este uneori mai palpabilă, iar alteori nu este atât de puternic resimțită. Uneori simțim că, sub razele Soarelui Divin, florile noastre înfloresc și dau roade, iar alteori pare să nu observăm acest lucru și avem impresia că Soarele nostru ar fi dispărut în spatele norilor.” (din cuvântul rostit de Mitropolitul Ilarion de Volokolasmk la Schimbarea la Față a Domnului (19 august 2020 – după calendarul vechi). La această Sărbătoare, în Biserica Rusă se sfințesc roadele pământului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.