Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk,despre convertirea în moscheie a Bisericii Mântuitorului, din Chora

Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk a comentat în ultimele ore pentru RIA-Novosti, în legătură cu decizia luată pe 20 august 2020 de autoritățile turce de a returna statutul de moschee, după Catedrala Sfânta Sofia, unei alte biserici ortodoxe istorice – Biserica Mântuitorului din Chora. Departamentul de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, pe care Mitropolitul îl conduce, a retransmis câteva pasaje ale declarației acestuia, în care se arată că schimbarea din muzeu (declarat în 1945) în moschee a sfântului lăcaș ortodox este regretabilă, demonstrând o lipsă de respect față de sentimentele religioase ale credincioșilor ortodocși din partea Statului Turc. În mesajul său, Mitropolitul avertizează că astfel de decizii nu pot duce la armonie religioasă în țară și lume, așa încât “nu putem rămâne indiferenți față de astfel de fapte triste”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.