Societatea civila si Ortodoxia: astazi, se deschide conferinta Adunarii Inter parlamentare a Ortodoxiei, din Boston

participantii la intrunirea din iunie 2012 Praga Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei organizează o conferință intitulată "Societatea civilă și Ortodoxia", incepand de astazi, 16 noiembrie 2012, pe perioada a doua zile, la Colegiul Teologic grec-ortodox Sfanta Cruce, din Boston, Massachusetts, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Politicienii de la toate nivelurile, inclusiv senatori și deputați, precum și autoritățile locale și regionale, asista și vor discuta despre subiectele fierbinti ale mărturisirii Ortodoxiei în lumea modernă. Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe și orientale si cei ai școlilor de teologie, alaturi de alți intelectuali, vor participa la aceasta conferinta.

Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei este o organizatie interparlamentara, al cărei sediu se află în Parlamentul Grec. Aceasta include membrii Parlamentului, și grupuri de membri ai Bisericilor Ortodoxe Răsăritene, proveniti din 26 de parlamente din întreaga lume.

Printre persoanele care participă la conferință se numara: Președintele Adunării Generale a Adunarii Interparlamentare a Ortodoxiei, Serge Popov, care este rus, secretarul general, Anastasie Nerantzis, care este grec, precum și parlamentari ai Secretariatului Internațional al Adunarii Interparlamentare a Ortodoxiei, originari din: Cipru, Serbia, Sudan, Ucraina, Belarusia si Armenia.

Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei include in total reprezentanti din tarile: Albania, Armenia, Belarus, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, România, Federația Rusă, Serbia, Muntenegru, Slovacia și Ucraina, dar si din Australia, Asia, Africa și Statele Unite ale Americii, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.