Antonie Scharba, noul Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene in SUA

Mitropolitul Antonie al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din SUA Născut în anul 1947, în Sharon, Pennsylvania, cu numele de Ivan Scharba, viitorul Mitropolit Antonie a studiat teologia la Seminarul Ucrainean Sf. Andrei din Winnipeg și sociologia la Universitatea din același oraș.
Hirotonit ca diacon, in ziua de 1 octombrie 1972, și preot, in 26 noiembrie 1972, acesta a slujit timp de mai mulți ani în Ambridge/AP și in Hammond, Indiana.

În timpul asumarii sarcinilor pastorale, el a studiat la Facultatea de Teologie a Universitatii Loyola din Chicago și la Universitatea Purdue din Indiana.

A primit numele de calugarie Antonie, fiind hirotonit episcop în 1985.

A fost, mai apoi, numit presedinte si administrator al Seminarului Sf. Sofia, o poziție pe care a deținut-o până în 1989.

Ulterior, a fost numit în Australia, unde a rămas până în 1997, fiind ridicat la rang de Arhiepiscop.

În 2010, Arhiepiscopul Antonie a fost ales trezorier al Adunării Episcopilor Canonici din America de Nord și Centrală.

După decesul Mitropolitului Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Statele Unite ale Americii, Arhiepiscopul Constantin, in ziua de 21 mai 2012, Arhiepiscopul Antonie a devenit locum tenens al Mitropolitului și a fost ales Mitropolit, in ziua de 6 octombrie 2012, de către adunarea clericilor si credinciosilor Bisericii.

Alegerea sa a fost confirmată de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice. In ziua de 21 octombrie 2012, Patriarhul Bartolomeu l-a primit pe noul ales, Mitropolitul Antonie, cu o delegație a Bisericii sale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.