In loc sa fie restaurata, o biserica istorica din Turcia va fi demolata

Biserica Sf Nicolae Turcia Decizia de demolare a unei biserici construite în urmă cu 232 ani, în districtul Bodrum, din provincia de vest Muğla, i-a surprins pe cei ce se așteptau ca acesta să fie restaurata, potrivit informațiilor cotidianului turc Radikal, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Rezidenții au solicitat ca Biserica Sfantul Nicolae (Aia Nikolaia) sa fie restaurată, dar municipalitatea a decis să o demoleze, dupa o declarație a Universitatii din Pamukkale, conform careia cladirea este ruinata.

Decizia a fost semnată de către Dursun Göktepe, membru al Partidului Popular Republican, care l-a înlocuit pe primarul Mehmet Kocadon, acesta din urma fiind închis in urma unor acuzatii legate de fapte de coruptie.

Cu toate acestea, Kocadon se opune demolarii și a anunțat că va lansa o investigație asupra acestei decizii.

Incepand din anul 1965, Biserica Sfantul Nicolae a fost folosita ca spatiu de depozitare, cinema, teatru și hangar pentru bărci, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.