Mitropolitul roman Iosif a participat la adoptarea statului Bisericii Ortodoxe din Tarile de Jos

Mitropolitul Iosif

Conferința Episcopală Ortodoxă din Benelux s-a întâlnit la Bruxelles, in sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe, in data de 13 noiembrie 2012, sub președinția IPS Mitropolit Pantelimon de Belgia (de sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice), informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Alaturi de acesta au participat Arhiepiscopul Simon, in calitate de vicepreședinte (Patriarhia Moscovei), Arhiepiscopul Gabriel de Comana (exarh al parohiilor de tradiție rusă a Patriarhiei Ecumenice), Episcopul Luca (Patriarhia Serbiei), Mitropolitul Iosif, trezorier (Patriarhia României), Arhiepiscopul Mihail (Biserica Ortodoxă Rusă din afara frontierelor – Patriarhia Moscovei), Episcopul Maxim de Evmenia (Patriarhia Ecumenică) și Episcopul Atenagoras de Sinope, secretar (Patriarhia Ecumenică).

Aceasta este a patra reuniune a Conferintei, după crearea sa, în iunie 2010.

Episcopii și-au exprimat regretele pentru moartea recentă a Preafericitului Părinte Patriarh Maxim al Bulgariei și s-au rugat pentru odihna sufletului său.

Discutia ulterioara s-a axat pe găsirea unor noi modalități de continuare a consolidarii unitatii în acțiune pastorală, printr-o marturisire mai puternica a avantajelor pe care le prezinta acest obiectiv.

Un alt punct de interes a fost si acela al prezenței și organizarii Bisericii Ortodoxe în Țările de Jos. Statutul Bisericii Ortodoxe în zona a fost aprobat, denumirea oficială a Bisericii de aici fiind "Biserica Ortodoxă din Țările de Jos – reprezentata de Conferinta Episcopala ortodoxa din Benelux". Reprezentantul Bisericii Ortodoxe în Țările de Jos este acum Arhiepiscopul Athenagoras, Episcop de Sinope (Patriarhia Ecumenică), mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.