Turul unei biserici ortodoxe, inclus in Festivalul Anual al Mancarii, in Oklahoma City, SUA (2-3 noi.)

food festival oklahoma Festivalul anual este programat in perioada 2-3 noiembrie 2012, informeaza Serviciul specializat de presa LOnews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. Cu aceasta ocazie, participantii vor fi invitati, de catre un ghid, intr-un tur al Bisericii Ortodoxe Sf. Ilie, apartinand Bisericii Antiohiene, acolo unde icoanele deosebite si arhitectura ii vor intampina pe curiosi.

Turul va fi organizat in ziua de 3 noiembrie 2012, iar ghidul va fi chiar parintele Jeremy Davis, in varsta de 35 de ani.
Acesta a declarat, in urma cu cateva ore, ca vizitatorii pot afla totul despre biserică în timpul acestui tur, intr-o prezentare care dureaza 30 de minute. Incursiunea in lumea religioasa va avea loc in serii de aproximativ 45 de minute, restul de timp, de 15 minute, fiind destinat intrebarilor formulate de vizitatori.

Conform povestirilor preotului, aproximativ 800 de persoane au participat la acest tur anul trecut, motiv pentru care cei ce pastoresc biserica au hotarat ca actiunea sa se repete anual, devenind o traditie in cadrul Festivalului Anual al Mancarii.

"Este o oportunitate pentru oameni sa învete despre Biserica Ortodoxă, despre elementele de bază ale istoriei parohiei și despre lucrurile care sunt distinctive la bisericile ortodoxe", a mai spus el.

Un loc important in atentia publicului, vizavi de iconografia bisericii, pare sa il ocupe turla centrala, acolo unde se afla Pantocratorul Hristos, pictura avand un caracter proeminent.

Vizitatorii mai pot vizita Capela Sf. Gheorghe a bisericii, care include multe elemente din fosta cladire a bisericii. Desi are o capacitate de doar 80 de persoane, aceasta este preferata de credinciosi, pentru oficierea unor ceremonii diverse, datorita naturii istorice a multora dintre elementele sale, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.