CNN cere lamuriri despre promisiunea Smithsonian TV: Ce se intampla cu… “Sotia lui Iisus”?

program indisponibil Dacă v-ați setat deja video-recorderul să înregistreze documentarul Canalului TV Smithsonian, despre fragmentul de papirus al "Soției lui Iisus"… de vreo doua săptămâni, și nu ati reusit nimic, atunci nu este vina dumneavoastra – cel putin asa suna anuntul CNN facut in urma cu cateva ore, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Binecunoscutul canal de stiri a luat un interviu Canalului Smithsonian, vizavi de lansarea anuntata a filmului despre fragmentul copt care ar contine fraza "Iisus le-a zis: Soția mea … ", intrucat, in ciuda publicității masive, acest film inca nu si-a facut aparitia.

"Ni s-a permis accesul exclusiv la această descoperire, de luni de zile. Programul nostru va lua în considerare testele viitoare, precum și răspunsul academic la anuntul initial", afirma pentru CNN Tom Hayden, directorul general al Canalului Smithsonian, in aceste zile.

Când a fost întrebat despre progresul testarii chimice a cernelii, un purtator de cuvant al Harvard Divinity School si al Revistei Teologice Harvard a trimis si el, din nou, spre o declarație de luna trecută.

"Fragmentul „Sotiei lui Iisus”, al lui Karen King, este planificat sa fie publicat abia în ianuarie 2013 – în cazul în care testarea cernelii și a altor aspecte ale fragmentului sunt finalizate la timp – incluzand astfel si răspunsurile la intrebarile ridicate" – se arata in declaratie.
În ceea ce privește filmul, declarația lui Hayden a fost practic un anunt al unei intarzieri care "va permite prezentarea unei povesti bogate și mai complete. Vom anunța o dată nouă a premierei, în următoarele săptămâni".

Vaticanul, la sfârșitul lunii septembrie, a respins la randul sau papirusul, prin intermediul ziarului, apreciind ca fragmentul este "un fals."

"Motive substanțiale ne conduc la concluzia că papirusul este de fapt o contrafacere stîngace", afirma Ziarul Vaticanului, L'Osservatore Romano, printr-un a editorial de al redactorului-sef Gian Maria Vian, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Rezultatele unei expertize pe aceasta tema au fost prezentate si in editiile anterioare ale Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (citeste AICI!)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.